Henriette Maas

De Ik ben Oké! cursus, Wijze Oudercursus, Power Pubercursus, Ik voel me Oké! voor kleuters: Henriette kan deze Sensikidscursussen aanbieden aan kinderen van vijf tot zestien jaar en hun ouders.

Het mooiste dat je kunt zijn, is jezelf; er zijn al zoveel anderen!

Ik ben Henriëtte Maas en begeleid als pedagoog in mijn praktijk PACHA-MAMA al vele jaren ouders bij de opvoeding.  Vaal preventief, als voorbereiding op de puberteit bijvoorbeeld, maar ook probleemoplossend.

Sinds 2009 geef ik de Ik ben Oké! en de Power Puber cursus voor kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken om met hun (hoog) sensitiviteit om te gaan, bijvoorbeeld als ze faalangst of anderen angsten hebben; concentratieproblemen hebben, onrustig zijn; last hebben van woedeaanvallen; zich erg verdrietig en eenzaam voelen of last hebben van weinig zelfvertrouwen.

In de bijeenkomsten leren de kinderen:

  • Hoe emoties werken en over de werking van het brein
  • Ontspanningsoefeningen
  • Hoe gedachten je gevoelens beïnvloeden
  • Handige gedachten en oplossingen bedenken in plaats van onhandige gedachten en oplossingen
  • Wat hun unieke kwaliteiten zijn
  • Hoe je meer in je eigen kracht en energie kunt blijven
  • Hoe je je schoolwerk kunt organiseren
  • En wat ze verder zelf graag willen leren, handvatten voor hun eigen problematiek.

Het doel is dat ze een beter zelfbeeld krijgen en zich beter kunnen concentreren (in de klas), meer inzicht en grip op hun emoties krijgen en zo beter om kunnen gaan met hun (hoog) gevoeligheid en vaak zijn de problemen waarmee ze kwamen dan verdwenen. Blije kinderen en blije ouders maken mij ook weer blij.

Alles wat je aandacht geeft groeit.

Ook werk ik als integraal therapeut en ben ik Mandalatekendocent en auteur van een werkboek over Innerlijk kind-werk en het boek voor ouders van pubers en jongvolwassenen ‘Als ze maar gelukkig worden’. Beiden uitgegeven door Uitgeverij De Liefde.

Meer informatie vind je op www.pacha-mama.nl

072-5626617

henriette@pacha-mama.nl

lees Henriëttes blogbijdragen hier: Puberblogs

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail