Angela Stolting-Alexander

angela

De Ik ben Oké! cursus, Ik doe het anders en dat is oké!,  Wijze Oudercursus, Power Pubercursus, Ik voel me Oké! voor kleuters: Angela kan alle Sensikidscursussen aanbieden aan kinderen van vijf tot zestien jaar en hun ouders.

Ik ben Angela Stolting-Alexander, getrouwd en moeder van drie kinderen (een tiener en twee adolescenten). De dynamiek tussen mijn gezinsleden, die allen op geheel eigen wijze (hoog)sensitief en prikkelgevoelig zijn heeft mij geleerd mijn pad op mijn eigen wijze te bewandelen en tegelijk in verbinding te blijven met de ander. Afstemmen op elkaar bleek het toverwoord.

In deze hectische en veeleisende samenleving met al haar prikkels ben ik op zoek gegaan naar een manier om op geheel eigen wijze mijn ruimte in te nemen, terwijl ik de ruimte van de ander blijf respecteren. Als dochter, zus, vrouw, moeder, vriendin, collega, buurvrouw, medestudent liep ik mijzelf in de alledaagse hectiek soms enorm voorbij. Mijn eigen grenzen leren respecteren heeft me veel rust opgeleverd. Helpende gedachten, ontspanningsoefeningen en herkennen van stress maken dat ik sneller weer in balans kom wanneer ik in een onverwachte of vervelende situatie terecht kom. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om stand te houden in de chaos.

Ik wil mijn kennis en kunde hierover nu over dragen aan andere ouders en kinderen die nog niet voldoende weten hoe ze met hun (hoog)sensitieve en prikkelgevoelige karakter om kunnen gaan. Ik vind het belangrijk om kinderen en ouders te helpen de eigenwijsheid in zichzelf te ontdekken en te voelen en weten wat het beste voor hen is, welke kwaliteiten en vaardigheden zij in kunnen zetten om hun doelen te behalen, hoe zij met elkaar in verbinding kunnen komen en op elkaar af kunnen stemmen.

Ik bied de Ik ben oké cursus aan kinderen van 7-11 jaar en geef workshops en adviesgesprekken aan ouders.

Begin 2018 wil ik dit uitbreiden met trainingen aan kleuters en vroege leerlingen en in de lente van 2018 hoop ik ook trainingen aan pubers te kunnen bieden.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.horenzienenbegrijpen.nl

Een reactie plaatsen