Henna Savolainen

profiel-foto-henna

Mijn naam is Henna Savolainen, oorspronkelijk kom ik uit Finland, maar woon al meer dan 20 jaar in Nederland. Ik ben Kinder- en Jongeren coach bij kindercoachpraktijk Kids’ Choice Coaching en moeder van twee kinderen van 10 en 8 jaar.

In de eerste levensjaren van mijn eigen kinderen, ben ik bij toeval het werk van Elaine Aron tegen gekomen over “Het hoog sensitieve kind”. Eindelijk een boek, tussen al die duizenden opvoedingsboeken en goedbedoelde adviezen uit je omgeving, dat mijn pittige en vol driftbuien zittende, maar lieve en sfeergevoelige kind, volledig beschreef. Eindelijk erkenning en herkenning in mijn persoonlijke zoektocht naar meer begrip voor het gedrag van mijn hoog-sensitieve zoon.

Sindsdien heb ik talloze trainingen en cursussen op het gebied van opvoeding en communicatie gedaan en ik heb me verdiept in de onderwerpen hoog-sensitiviteit, bewust ouderschap, stress- en emotie management.

Alle kinderen worden van jongs af aan continu blootgesteld aan prikkels, indrukken, veel aanbod en het maken van keuzes. Hoog-sensitieve kinderen hebben meer tijd nodig om nieuwe informatie te verwerken, raken sneller overprikkeld en hebben meer last van een drukke, snel veranderende en veeleisende leer- en leefomgeving dan anderen.

Als Sensikids-coach geef ik de Ik ben Oké! Training aan kinderen die (hoog) sensitief zijn en moeite hebben om hiermee om te gaan. Tijdens de training leren ze, o.a. beter met die prikkels omgaan, ontspannen, emoties herkennen en benoemen. Vervolgens voelen ze zich beter en kunnen ze aangeven wat ze nodig hebben.

Het doel van de Ik ben Oké! Training is dat je kind een steuntje in de rug krijgt in een wereld die hen overweldigt!

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

wwww.kidschoice-coaching.nl

Amsterdam: 06 42748430

info@kidschoice-coaching.nl

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Een reactie plaatsen