Hoog sensitieve kinderen

Op onze website geven we je graag informatie over de zinvolle en helpende cursussen die we sensitieve en prikkelgevoelige (ook wel hooggevoelige of hoogsensitieve) kinderen en hun ouders aanbieden:

Ik voel me Oké! voor kleuters/vroege leerlingen
Ik ben Oké! voor de basisschoolleerlingen
Power Pubers!
Wijze Oudercursussen/adviessessies

Alle coaches op deze website volgden de korte beroepsopleiding van opleidingspraktijk Wijze Ouders/HS Kids om met sensitieve kinderen te kunnen werken door ze een leuke cursus te geven. Wij kunnen ook op school prikkelgevoelige kinderen begeleiden door middel van de cursussen.
Onder de coaches vind je onder andere kindercoaches, psychologen, (ortho)pedagogen, hypnotherapeuten, kinderyoga docenten, remedial teachers en leerkrachten. De meesten van ons zijn zelf moeder of vader van (hoog) sensitieve kinderen.

Wij werken als freelance Sensikids coaches volgens de regels die we in de korte beroepsopleiding hebben geoefend.

We hanteren elk eigen voorwaarden en een eigen klachtenregeling en zorgen er voor dat je weet wat je kind samen de coach doet zodat ook jij er profijt van hebt. We maken duidelijk afspraken met ouders.
We gebruiken een werkboek dat je zelf aanschaft voor je kind en zetten verschillende werkvormen in. We weten dat het helpt om iets beter te onthouden als je op een belevende wijze iets leert. We proberen ons altijd goed af te stemmen op je kind om de cursus een zo groot mogelijk effect te laten hebben.
In de korte beroepsopleiding die we volgden kregen wij informatie over prikkelverwerking en stress, leerden we de tools die we de kinderen aanbieden op de juiste wijze gebruiken en maakten we afspraken op welke wijze de cursus wordt gegeven zodat de effecten positief zijn.

Ook scholen kunnen ons inschakelen bij het begeleiden van sensitieve en prikkelgevoelige kinderen. We kunnen op school de cursus Ik ben Oké! aanbieden aan kinderen volgens de afspraken die we hebben gemaakt met Opleidingspraktijk Wijze Ouders/HSKids. Ook de Ik voel me Oké! cursus voor jonge kinderen en de Power Puber cursus kunnen in het onderwijs worden toegepast.
Allemaal hebben we een Verklaring Onbesproken Gedrag ingeleverd.
We werken zorgvuldig en gemotiveerd en volgens een bepaalde volgorde zodat de effecten gunstig zijn voor het kind.
Kies dus altijd voor een coach die de cursussen gecertificeerd geeft en die op deze website te vinden is!

Onze cursussen zijn geen vervanging voor therapie.
Het doel van de cursussen is om de concentratie te verbeteren, ontspanningsoefeningen te leren gebruiken, stress te leren herkennen, gedachten en gevoelens positief te leren beïnvloeden en het lichaamsbewustzijn te vergroten. En natuurlijk is ons doel om jou als ouder te helpen een ontspannen opvoedstijl te ontwikkelen. We kunnen je daarvoor allerlei tips geven!

Je herkent ons aan het certificaat en het kwaliteitsmerk dat we kregen bij afsluiting van de zevendaagse beroepsopleiding Sensikids coaching Basis die we volgden.

Het Platform Sensikids is een initiatief van Opleidingspraktijk Wijze Ouders/HSKids en is ontstaan door toedoen van stichting Wijze Moeders www.wijzemoeders.nu