Ik ben OKÉ en Ik doe het anders!

De Ik ben Oké! cursus is, net als de Ik doe het anders! cursus vooral ontwikkeld voor de sensitieve of hoogsensitieve kinderen. Echter; de cursussen zijn geschikt voor alle kinderen. De cursussen  kunnen worden gezien als een cognitieve training, afgestemd op de sensitieve kinderen en er wordt door de Sensikids opvoedcoaches gewerkt met herkenbare verhalen, ontspanningsoefeningen, (kaart)spelletjes, visualisatie-oefeningen en filosofische gesprekjes.

De kinderen worden weerbaarder door de cursus.
Ze gaan zichzelf (en anderen) beter begrijpen.
Ze leren hoe je handige oplossingen kunt verzinnen als er iets vervelends of onverwachts gebeurt.
Ze leren positief te denken.

Ze leren stress te herkennen en ontspanningsoefeningen te doen.
Ze leren hun eigen kwaliteiten kennen.
Ze kunnen na afloop anderen meestal beter begrijpen.
Ze leren benoemen wat ze meemaken en hoe ze zich kunnen ontspannen.

Begrippen waarmee we werken zijn: O jee en Oké!, de stressladder, schrik!, de ruimte om je heen, de zintuigenboom en jezelf zijn.

Er wordt gewerkt met het werkboek Ik ben Oké! of met het werkboek Ik doe het anders! Soms gebruikt de opvoedcoach beide werkboeken om bepaalde werkvormen met elkaar te mixen.

De kinderen krijgen een extra map waarin ze alle werkvormen die ze  maken tijdens de cursus meenemen  naar huis. Thuis kan dan het verhaal nog eens gelezen worden, de ontspanningsoefening samen worden gedaan en een spelletje worden gespeeld. De map en het werkboek kunnen aan de leerkracht worden getoond zodat hij of zij weet wat het kind bij ons heeft geleerd. Zo kan ook in de klas worden voortgeborduurd op wat we samen deden.

Voorwaarden:

Kosten

Individueel vanaf 40 euro per uur. In kleine groepen (maximaal 4) vanaf 195 euro. Excl. 21% btw. Meestal betalen de ouders deze kosten zelf. Uitzonderingen zijn coaches die ook worden vergoed. Vraag de coach naar de mogelijkheden. Denk er ook aan dat er materiaalkosten bij komen (het werkboek)

Verantwoording

Sensikids coaches zijn zelfstandig en vrijgevestigde: coaches, therapeuten, remedial teachers, psychologen, leerkrachten, intern begeleiders, (ortho)pedagogen en moeders. Ze kunnen alleen op deze website staan als ze de specifieke opleiding en de eventuele vervolg-opleidingen (voor pubers en kleuters) hebben gevolgd om de cursussen te geven. Ook hebben ze een Verklaring Onbesproken Gedrag ingeleverd. Ouders blijven zelf verantwoordelijk voor de afspraken die ze maken met een coach. Met klachten dienen ze bij de consulent zelf te rade te gaan. Alle coaches hanteren namelijk een eigen klachtenregeling en eigen voorwaarden. U kunt er naar vragen bij de intake.