Ik voel me Oké

PRAATPRIKKELS KLEUTERCURSUS

Onze Sensikids cursus Ik voel me Oké! is een leuke manier om jonge kinderen van vijf tot zeven jaar (met name de vroege leerlingen) te helpen om emoties te leren herkennen.

Deze speelse cursus is een serie bijeenkomsten waarin de vier primaire emoties een rol spelen. Er wordt door de Sensikids coach gewerkt met handpoppen, spel en beweging.

Het herkennen van alledaagse situaties staat voorop. Het doel van deze cursus is dat ouders makkelijker kunnen communiceren met hun jonge kind en dat het kind spelenderwijs emoties en situaties beter leert inschatten.

Ouders leren zelf stress sneller herkennen bij de kleuter, ze leren handig om te gaan met schrik en angst, krijgen tips over omgaan met boosheid en lezen thuis de verhalen over Bim en Bam nog eens voor en spelen de kaartspelletjes Kikker in de vijver met hun kind, die werden gemaakt tijdens de cursus. Zo wordt speels geoefend met wat het kind leerde.

Niet alle Sensikidscoaches kunnen deze cursus aanbieden. Er gaat een degelijke opleiding aan vooraf, een vervolg op de basisopleiding. Kijk dus of er iemand bij u in de buurt is om met uw kind een afspraak te maken of mail met uw vraag naar wijzeouders@hotmail.com