Mirjam van den Berg

Praktijk Groeien met Gevoel van Mirjam van den Berg staat voor ‘groeien naar wie je bent’.

In mijn praktijk geef ik de volgende Sensikids cursussen:

Ik voel me Oké! voor kinderen van vijf tot zeven jaar

Ik ben Oké! voor kinderen van zeven tot en met tien jaar

Power Pubers

Wijze Oudercursus

Kinderen, pubers, jong volwassenen en volwassenen, ze kunnen allemaal groeien in hun ontwikkeling en bewustzijn. Maar soms raakt dit proces gefrustreerd.Met name bij kinderen die volop in dit groeiproces staan, kan door bepaalde factoren de ontwikkeling belemmerd worden. Ik reik handvatten aan om die groei te stimuleren.

Wat ik belangrijk vind is dat mensen zich in hooggevoelige kinderen en volwassenen kunnen verplaatsen. Sensitieve kinderen hebben er veel baat bij dat mensen in hun omgeving zich bewust zijn van de belevingswereld van het gevoelige kind en hun kwaliteiten kunnen herkennen en waarderen. In mijn praktijk vind ik het steeds een mooi proces om te zien dat een kind zich kan gaan ontspannen omdat de ouders na advies of oudertraining meer inzicht hebben in het gedrag van hun kind. Acceptatie dat dingen soms anders gaan dan bij andere kinderen en dat je als ouder daar gewoon in mee kan gaan en vertrouwen geeft rust en haalt de druk bij kinderen weg.

In mijn praktijk kunnen kinderen en pubers gewoon zijn wie ze zijn. Kinderen leren hun eigen gevoelens en gedachten herkennen en daardoor krijgen ze ook meer inzicht in hun eigen handelen. De kinderen leren meer te aarden en te ontspannen en vanuit hun binnenwereld het leven om zich heen te verkennen. Het leren dicht bij jezelf te blijven en te vertrouwen op hun eigen gevoel en kwaliteiten, helpt deze kinderen weerbaarder te zijn. Door daarnaast op tijd bewust rust te nemen en op te laden, helpt de kinderen stress en prikkels te verwerken.

Er wordt daarvoor gebruik gemaakt van de Sensikids cursussen. Deze zijn ontwikkeld voor het gevoelige kind, maar zijn zeker ook geschikt voor elk kind dat iets wil leren over weerbaarheid en over je eigen plek innemen, je innerlijke wereld, handige gedachten en oplossingen zoeken, beter concentreren, stress herkennen en je eigen unieke kwaliteiten ontdekken.

Ik ben pedagoog en door mijn werkervaring in de jeugdhulpverlening en mijn eigen hooggevoeligheid ben ik in staat op een rustige en veilige manier een omgeving te creëren waarin mensen zichzelf kunnen zijn en verbinding kunnen gaan maken, met zichzelf en met anderen. Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Opleidingspraktijk Wijze Ouders/HSKids.

Naast de begeleiding van ouders en kinderen bied ik ook individuele begeleiding voor volwassenen aan. Kijk op mijn website voor meer informatie hierover.

tel. 06-44402291.

mirjam.vdberg@hetnet.nl

www.groeienmetgevoel.nl